Trobades pausades

amb professionals escènics

Image
RAÚL LAGO
Gestor cultural de Carme Teatre
Image
IRENE BALLESTER i MIQUEL AUSINA
Irene: co-fundadora de la companyia Fil d'Arena, on crea, interpreta i dirigix els seus muntatges, conjuntament amb les seues companyes (Isabel Abril, Clara Crespo i Roseta Plasencia). A més, combina la Interpretació en diversos projectes escènics amb la tasca docent. Miquel: pianista valencià format a Barcelona i a Moscou. De formació purament clàssica, els últims anys ha volgut explorar músiques i llenguatges més recents, apropant-se també a altres disciplines, com les arts escèniques. Actualment tracta de compaginar la docència amb l'activitat artística. Ambdós artistes han treballat conjuntament per crear 'Puput', una obra on l’espai sonor i el moviment han sigut creats alhora, l’un per a l’altre. 'Puput' és una metàfora d’eixos temps en què els nostres cossos eren presos, però les nostres ments volaven més alt que mai.
Image
ANNA ALBALADEJO
Actriu, Creadora, Escriptora i Investigadora de la(s) escena(s), Doctora en Teatre per la Universitat de València. Es dedica en ment, cos i pràctica a les dramatúrgies expandides, a l'activisme artístic, a la trobada dels afectes creatius i a la investigació-invenció de ficcions per a espentar la realitat.
Image
PABLO MESSIEZ
Vaig nàixer a Buenos Aires fa 46 anys i des dels 12 em dedique a fer teatre actuant, escrivint i dirigint. També procure mantindre sempre que puc un espai d'entrenament fent classes sobre temes d'interpretació, dramatúrgia i composició escènica. Des de desembre de 2008 visc i treballe a Madrid.
Image
LAURA DELGADO
Actriu cursant el seu últim any en Laboratori de Teatre William Layton. També ha rebut formació en Sala Cuarta Pared i actualment en el Centre de Creació i Investigació Cultural La Tortuga. En el Laboratori ha treballat diferents autors com Shakespeare, Lope de Vega, Anton Chejov, Tenesse Williams i Breltol Brecht. Un treball que destacaria del seu aprenentatge per ser del qual més va aprendre de l'ofici -i de sí mateixa- és 'Nina', de la Gavina.
Image
LUIS MARTÍ
Dissenyador d'il·luminació, producció tècnica i artesà en el món teatral. Format en el món de la tecnologia, actualment la multitasca acompanya la meua vida. Des de la creació lumínica en les arts escèniques, a la representació en el camp tècnic de les peces, passant per la docència en el Institut del Teatre són diverses les activitats que desenvolupe dins del sector.
Image
PAULA BOSCH
Escenògrafa. Treballa en el món del cinema i TV fins que s’interessa pel món del teatre. Els seus treballs s’han representat a teatres com la Sala Beckett, Teatre Poliorama, Teatre Victoria, Teatre LLiure, Teatre Nacional de Catalunya, la Biblioteca de Catalunya amb obres com 'Natale a Casa Cupiello' de Eduardo de Filippo dirigit per Oriol Broggi, 'Bits' i 'Hits' de la companyia Tricicle, 'Història' de la companyia Sixto Paz, 'Qué va ser de Bette Davis i Joan Crawford?' dirigit per Guido Torlonia entre d’altres.
Image
ANA S. ACEVEDO
Treballa com a investigadora i docent universitària, especialista en pràctiques escèniques contemporànies. La seua trajectòria formativa inclou un Màster en Arts de l'Espectacle Viu i un Doctorat en Història, Literatura i Poder per la Universitat de Sevilla. Actualment, acaba un segon doctorat en estudis culturals i teatrologia en la Universitat de la Ciutat de Nova York, amb una tesi sobre poètiques de l'hostilitat i la franquesa en el teatre recent.
Image
VICENTE ARLANDIS
Treballa com a coreògraf, performer i investigador en el camp de les Arts Escèniques. En l'actualitat forme part de TALLER PLAER, un col·lectiu dedicat a la producció cultural entorn de la filosofia, el treball, la literatura, la política i les Arts Vives.
Image
BERTA RIERA
Figurinista i sastressa, Berta Riera s'ha format en estudis de Disseny de Moda, Producció d'espectacles i festivals i actualment en Emprenedoria Digital. En la seva trajectòria com a figurinista, ha treballat amb diferents directors i directores d'escena des de l'inici dels anys 2000 fins a l'actualitat.
Image
ASUN NOALES
Ballarina, coreògrafa i directora de la Companyia OtraDanza. El seu treball, físic i poètic, indaga en les qüestions profundes de l'existència. Recentment premiada com a millor ballarina, pel seu últim espectacle "Vigor Mortis"
Image
PAU ROCA
Actor, director, productor i agitador cultural. Membre de la companyia “Sixto Paz produccions”, i propietari dels dos restaurants “Lluritu” i “Lluritu 2”, i del viver cultural “La Muriel”.
Image
SALVA G. BARRANCO
Màster en Escriptura Creativa per NYU i doctor en Cultures Llatinoamericanes, Ibèriques i Llatines per The Graduate Center, CUNY. Com a escriptor ha publicat 'Ensayos del dolor propio' (ContraEscritura, 2015).
Image
ANA BELÉN SANTIAGO
Responsable artística del Teatro del Barrio (Madrid) i coordinadora de la Red Eurolatinoamericana de festivales, REDELAE, ha sigut gerent i coordinadora artística de Clásicos en Alcalá i coordinadora del Circuito Danza a Escena (2017-2019)
Image
LUZ ARCAS
Funda la companyia La Phármaco en 2009. És Premi El Ojo Crítico de Dansa 2015, Premi Millor Intèrpret Femenina de Dansa 2015 en Premis Lorca, Finalista Millor Intèrpret Femenina de Dansa en Premis Max 2017, Premi Injuve 2009, Màlaga Crea 2009.
Image
ENCARNA DOLZ
Gestora cultural de l'Ajuntament d'Alboraia. Programadora del Teatre l'Agrícola.
Image
JEFFREY K. COLEMAN
És professor titular d'estudis hispànics en Marquette University. El seu primer llibre, 'The Necropolitical Theater: Race and Immigration on the Contemporary Spanish Stage' (Northwestern University Press, 2020), explora com es manifesten les interseccions de raça i immigració en el teatre espanyol entre 1991 i 2016. Ara està escrivint el seu segon llibre, titulat 'España Negra: The Consumption & Rejection of Blackness in Contemporary Spain', que explorarà les maneres en què els mitjans, la política, la cultura popular i la literatura a Espanya han retratat i s'han apropiat de la negritud des de principis de Segle XX fins al present.
Image
ANNA CUSCÓ
15 anys treballant com a professional de les arts escèniques, com a: maquinista, cap de maquinària, cap tècnica i regidora, amb companyies nacionals i Teatres de Brusel.les. Actualment exerceixo com a: regidora al Teatre Lliure de Barcelona, coordinadora tècnica amb la companyia de dansa Roser López i docent a l'Institut del Teatre de Terrasa en especialitats tècniques. I cursant el grau en Arts a la UOC.
Image
JUAN CARLOS GARÉS
Llicenciat en Art Dramàtic per la ESAD València en 1987. Titulat en Art Dramàtic per The International Theatre School de Londres. 1989-1992. Inicia la carrera de Dret en la Universitat de València, que deixa per a dedicar-se a les Arts Escèniques. Actor professional des de 1982, ha sigut també productor en quasi cinquanta muntatges teatrals entre les tres empreses a les quals ha pertangut com a membre fundador. Actualment és gerent de la Sala Russafa de València i Administrador de la companyia teatral Cremen Produccions des de 1995.
Image
TONI CASARES
Director de teatre. Vinculat a la Sala Beckett de Barcelona des de la seva fundació a l'any 1997. Membre fundador de l’Aula de Teatre de la UAB. Ha estat membre del Comitè executiu del Consell de Cultura de Barcelona. Com a director escènic ha estrenat obres d’autors com Mercè Sarrias, Sergi Belbel, Josep M. Benet i Jornet, Carles Batlle, Toni Cabré, Oliver Pycq, Martin Crimp, Victòria Szpunberg, Roland Schimelpffennig, Albert Espinosa, Paco Zarzoso, Pau Miró, Carles Soldevila, Robert Walser, Henrik Ibsen o Josep Pous i Pagès, entre d’altres.
Image
IRENE RUIZ
És actriu i docent. Ha treballat en televisió ('Amar es para siempre', 'Carlos Rey Emperador', ...), cinema ('Ana de día', 'El increíble finde menguante' ...) i teatre ('Furiosa Escandinavia', 'Atlántida', 'Catástrofe' ...). Actualment, com a docent, treballa en Laboratorio William Layton (Madrid).
Image
JUAN VINUESA
Actor, periodista, i professor d'interpretació en el Laboratorio William Layton i en Estudio Juan Codina. Ha treballat en més de 20 produccions teatrals, sent els seus últims treballs 'Shock (el Cóndor y el Puma)', d'Andrés Lima', 'La geometría del trigo', d'Alberto Conejero, 'Ronejo', de Rulo Marró, o la trilogia 'Crónicas Ibéricas', de Club Caníbal. En 2016 va ser nominat als Premis Max en la categoria 'Millor Actor de Repartiment' per 'Desde aquí veo sucia la plaza' i en 2019 va ser guardonat amb el Premi de la Unió d'Actors i Actrius al 'Millor Actor de Repartiment' de Teatre per 'Algún día todo esto será tuyo'.
Image
SILVIA VALERO
Actriu llicenciada en art dramàtic per l'Escola Superior d'Art Dramàtic de València. Combina la seua formació teatral amb la dansa. Membre de Wichita Co des dels seus inicis on ha realitzat molts dels seus treballs teatrals: “What is love? Baby don´t hurt me”, “Cuzco” (Premi AAPV a la Millor Actriu 2017), “A España no la va a conocer ni la madre que la parió”; ”Nosotros no nos mataremos con pistolas” (Premi AAPV 2015). Últims treballs teatrals: “El Mètode Grönholm” d'Olympia Metropolitana i ElPuntdelaI; “Threesome” de Rafa Alarcón Produccions; “Plagi”, companyia Ornitorrics.